روش های حمل و نقل دریایی

یکی از روش های مرسوم در حمل و نقل بین المللی، حمل دریایی است و عبارت است از جابجایی بار و کالا به وسیله کشتی یا شناورها از طریق دریا، اقیانوس، رودخانه و کانال. دلایل استفاده از این روش به عنوان اولین و گسترده ترین روش حداقل هزینه، نبود نیاز به راه سازی و ایجاد خطوط راه آهن و جاده بوده به طوری که باعث شده از دیر باز مورد استقبال تاجران قرار بگیرد. البته زمان حمل در این نوع حمل کالا بالا بوده و برای کالاهای بسیار ارزشمند و کم حجم و کم وزن روش مناسبی نیست.

حمل و نقل دریایی برای کالاها با حجم زیاد و در مسیرهایی که راه های ارتباطی بجز دریا نمی باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. این محموله ها به وسیله کانتینرهای ۲۰ و ۴۰ فوتی جابجا می شوند. البته محمولات فله مثل گندم ، برنج ، سنگ ، آهن، مواد معدنی، کودها و گوگرد به وسیله ی کشتی های فله بر مخصوص حمل می شوند. برخی محموله ها، شامل دستگاه ها و ماشین آلات بزرگ که به وسیله کانتینرهای رو باز و یا بغل باز(opentop,flatrack) حمل می شوند. اگر کالاهایی باشند که حجم و ابعاد بسیار خارج از محدوده باشد، باید از کشتی های BREAK BULK  و کشتی هایی که بر روی عرشه خود فضا برای قرار دادن محموله ها دارند استفاده شود.

استفاده از روش حمل و نقل دریایی برای کشورهایی که این امکان برایشان میسر است، نیازمند ایجاد زیرساخت هایی چون بنادر، اسکله و حوضچه های آن، تجهیزات مربوط به بارگیری و تخلیه و همچنین حضور نهادهایی چون گمرک و نمایندگان سایر نهادهای مرتبط با امر واردات و صادرات در بنادر می باشد.

انواع روش های حمل و نقل دریایی

روش کراس استافینگ: وقتی کالایی به صورت مستقیم قابل ارسال به مقصد نباشد به این روش حمل می شود و کانتینری که دارای محموله است به کانتینر دیگری منتقل می شود.

روش ترانشیپ: در این روش از حمل و نقل دریایی کالا از طریق تغییر کشتی منتقل می شود و برای بندرهایی که به صورت مستقیم قادر به حمل دریایی نیستند مناسب است. در این روش، کانتینر تخلیه شده و کشتی دیگری بارگیری می شود.

روش چارترینگ: این روش از حمل و نقل برای حمل بارهایی که حجیم هستند و بدون بسته بندی و با کشتی حمل می شوند مناسب است که محصولات با اجاره کشتی، به روش چارترینگ حمل می گردد.

روش حمل کالاهای فله ای: کالاهایی که بدون بسته بندی و به حالت فله ای وارد کشتی می شوند با این روش حمل می شوند.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.